Предложение за нова организация и дискусия

Go down

Предложение за нова организация и дискусия

Post by dedo_uluk on Thu Mar 10, 2016 12:48 pm

Здравейте!

Тук пускам идеята (с изключение на таблицата, че не ми се занимава да я прекодирам във форум формат), която вече ви пратих. Нека тук да дискутираме организацията в детайли


Цели:

Поддържане на списък с играчи във всички възрастови групи, които при подходящо трениране биха отговаряли на условията да бъдат взети под внимание за националния отбор.
Целта на новата структура е да донесе гъвкавост на скаутската група. Без да има фиксиран брой скаути, всеки желаещ лесно може да се включи да помага (най-малкото като "Съветник").
А тъй като работата на останалите функции не е пряко обвързана с дадена позиция на играч, то скаутите могат по-лесно да се припокрива и да си помагат в работата.


Действия, извършвани от скаутите:

- оценяване на "потенциала" на даден играч: моментно състояние спрямо изискваното такова
- преглеждане на пазара, в случай, че се появи "нов" играч, който не е следен до този момент
- преглеждане на тракера, в случай, че отбелязан играч е пуснат за продажба, без мениджърът да е уведомил скаутите преди това
- комуникация с трениращите мениджъри:
- отговаряне на запитвания
- даване на съвет за трениране
- намиране на нов отбор за играч, в случай на планиран трансфер
- първоначално решение за посоката на развитие на 17-годишни играчи: У20/голями национали (на каква позиция)


Горните действия се групират в следните позиции в скаутскяи екип:

Съветници:
Отговорни за стратегията за бъдещото развитие на играчите.
Изготвят изисквания за всяка отделна позиция (например: нормален халф на 29 г трябва да има: 18 разиграване; пас+защита = 23; третични: статични; Спец: Глава (основно), Техничен, Сила (допълнителни) )
Дават съвет по отношение на въпрос за развитието на конретен играч

Това са хора, може би най-много доближаващи се до традиционната дефиниция за "скаут" - мениджъри, разбиращи от играта, можещи да оценят играч на дадена позиция, а също и разбиращи от стратегията на националния отбор, какви играчи биха му били нужни и как трябва те да се тренират.
В тази група биха попаднали и настоящия, минали и бъдещи (;-) ) национални треньори и скаути.


Поддържащ файла с трениращите
:
Събира данни за отделните менидъжъри, имащи желание да се занимават с трениране на проспекти за националния отбор: тренировъчни планове, финансови възможности, предпочитания

В момента Станислав (Eagle_666) върши чудесна работа с файла с трениращи и, ако той няма против, предлагам да остане в бъдеще на тази позиция.


Следящ пазара:
Пуска трансферни търсения с цел намиране на играчи, невключени досега в списъка на проспектите за национала

Това може да е един или няколко човека, и могат да бъдат начинаещи в Хеттрик. Задачата е през ден да пускат търсена на пазара за български играчи на определени изисквания за всяка позиция и възраст. При намиране на такъв играч уведомява координатора или сам обновява таблицата и/или списъка в портала

В момента нямам предложение за това кой да заеме тази позиция. Ако някой от сегашните скаути има желание, или пък можем да пуснем съобщение във форума.


Трансфериращ:
Преценява значимостта на даден играч и организира трансфери на проспекти в нови отбори.

Също вакантна длъжност. Може да се заеме от някой от сегашния екип. Като за начало мога да я изпълнявам и аз.


Координатор ("шеф-скаут")
Организира работата на скаутите
Поддържа списък играчите във всяка отделна възрастова група и категория
Отговаря на запитвания на мениджърите за отделни играчи

Също се предлагам на принципа на "кой-предложи, той заложи" Smile Някой с желание и време обаче е повече от доре дошъл!!


Отговорник за новоизтеглените младежи

Разпределя кой новоизтеглен играч има шанс за У20 и трябва да се тренира по съответната оптиманла програма и кой да се постави в списък за по-нататъшно следене за големите национали


Все още не съм говорил с ВаРаН, който към момента според мен върши чудесна работа с новоизтеглените, но честно казано, виждам него в тази роля Smile


Взаимодействие

Очевидно, зависейки от желанието и възможностите, някой скаут може да съвместява повече от една позиция. Например трансфериращият може да е едновременно с това Следящ пазара и/или Съветник; Съветниците може да са специализирани в определени позиции и т.н.


За прегледност и систематизираност може да се ползва следната таблица (попълненан примерно за полузащитниците). Във всяка клетка (позиция/възраст) може да има или списък на най-добрите играчи или линк към списък в Базата. Идеята е всеки да може бързо да види и прецени дали даден играч (например засечен на трансферния пазар) дали отговаря на изискванията за възрастта и какви са качествата му в сравнение с другите, отбелязани вече. Няма смисъл да се следят играчи, изоставащи от другите. От друга страна, ако няма достатъчно записани играчи за дадена позиция/възраст, може да се запише и играч с по-ниски умения.

avatar
dedo_uluk

Posts : 19
Join date : 2016-03-09

View user profile

Back to top Go down

Отговор от juanbrujobg чрез лично съобщение

Post by dedo_uluk on Thu Mar 10, 2016 1:11 pm

Здравей!
Имайки предвид , че активните скаути са малко на брой и това , че по този начин може да се загуби някой талант/не преразпредели правилно , е доста добра идеята. Отначало работата за поддържащия базата ще е доста голяма.След това ще е наистина само поддръжка/добавяне на някой играч.
Частта с взаиймодействие е добра. Смисъл някой , който има желание и време може да разцъква на пазара , да комуникира и да добавя. Предполагам поддържащият файла за трениране няма да е единственият . който има права да прави промени по файла (най-вероятно даже няма да има и нужда от такава позиция, ако съветници и координатори ( да , ще трябва повече от един) си добавят , променят.
Колкото до изискванията, трябва да седнат треньорите и да се обсъдят постовете по възраст и позиция как трябва да са, за да няма разминаване по отношение на изискванията. Според мен няма нужда да има изисквания примерно след 21 до 25 години , а директно на 25 години как трябва да изглежда горе-долу играч , за да има евентуален шанс за националите, и след това да се сложи изискване за 27 годишен , и за 29 ( тогава почват да се викат най-много). За малките би трябвало да има директно изискване при 19години и 50 дни ( тогава са почти оформени за у-20 ). Това го казвам, за да не се стресират трениращите да покриват изискванията по години и да въртят непрестанно тренировки.
Ще е добре и да се сложат моноскил трениращите мениджъри на едно място. Давам ти пример: аз тренирам голов нюх само. В последните сезони с 2-3 треньоря си завъртяхме играчи, стигат нивото на голов , отиват на пас/крило,междувременно на други младежи им се е тренирало крило/пас , и след това идват за финална фаза. Казвам това ,с цел самите мениджъри да си комуникарат, някой с доста опит в това и директно да им се давам играч ( примерно на 3ма мениджъра , да се вдигне играт на пас, голов и крило).

Това се сетих за сега. Извинявай за доста дългото писмо Smile
Поздрави.
avatar
dedo_uluk

Posts : 19
Join date : 2016-03-09

View user profile

Back to top Go down

Отговор от dedo_uluk до juanbrujobg на личен

Post by dedo_uluk on Thu Mar 10, 2016 1:16 pm

13.10 До: juanbrujobg

       
juanbrujobg wrote:Това се сетих за сега. Извинявай за доста дългото писмо Smile


Напротив, много се радвам! Smile


   
juanbrujobg wrote:Имайки предвид , че активните скаути са малко на брой и това , че по този начин може да се загуби някой талант/не преразпредели правилно , е доста добра идеята.Именно това ми е идеята -- че функционално работата може да се разпредели между два-три човека, като не е нужно те да са добре запознати със спецификите на тренираната позиция.


 
juanbrujobg wrote:Предполагам поддържащият файла за трениране няма да е единственият . който има права да прави промени по файла (най-вероятно даже няма да има и нужда от такава позиция, ако съветници и координатори ( да , ще трябва повече от един) си добавят , променят.


Под "файл за трениране" имаш прдвид таблицата от края на поста ми? Да, засега идеята ми е всеки от нас да има право да го променя.

   
juanbrujobg wrote:
   Според мен няма нужда да има изисквания примерно след 21 до 25 години , а директно на 25 години как трябва да изглежда горе-долу играч , за да има евентуален шанс за националите, и след това да се сложи изискване за 27 годишен , и за 29 ( тогава почват да се викат най-много).Идеята ми е да имаме по няколко (най-добрите) играча от всяка възраст, за да имаме идея с поколенията, съответно къде да съсредоточим усилията (и къде - трениращи). Примерно, ако имаме само един доър инър на 25 години, да го дадем на най-доверения ни трениращ, а ако имаме 5 26-годишни, можем да ги дадем на някой друг или да ги оставин на самотек. Но трябва да имаме поглед къде какво имаме, за да можем да вземаме решения.


 
juanbrujobg wrote: За малките би трябвало да има директно изискване при 19години и 50 дни ( тогава са почти оформени за у-20 ). Това го казвам, за да не се стресират трениращите да покриват изискванията по години и да въртят непрестанно тренировки.


Засега тзи проект го предлагам само за големите национали. В У20 е по-различно, а и там има достатъчно активни скаути. Нека не ги стресираме за момента Smile 
juanbrujobg wrote: Ще е добре и да се сложат моноскил трениращите мениджъри на едно място.


Това сме го вкарали със Станислав във Файла с трениращите.Е, да те броя ли "за" идеята? Другия вариант е да решим да се придържаме към стария скаутнг модел. В този случай Трент е доста навид да поеме нещата.


И последно нещо, позволих си да направя един малък форум, където да дискутираме и (евентуално в бъдеще) да координираме работата си.
Скайп е ок, но там много се размиват нещата. Ако нямаш против, можеш ли да си направиш регистрация тук:

http://bght.board-directory.net/

Аз ще постна там тази наша кореспонденция, за да я видят и другите и да се включат.

Поздрави,
Сашо
avatar
dedo_uluk

Posts : 19
Join date : 2016-03-09

View user profile

Back to top Go down

Re: Предложение за нова организация и дискусия

Post by LordGelu on Thu Mar 10, 2016 6:35 pm

Както се вижда, регистрирах се. Smile

LordGelu

Posts : 5
Join date : 2016-03-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Предложение за нова организация и дискусия

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum